Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/cluster-emmaus.nl/httpdocs/beheerce/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376 Praktische diaconie in parochiecluster Emmaüs – Cluster Emmaüs

Praktische diaconie in parochiecluster Emmaüs

In verschillende kerken van ons parochiecluster hebben we vóór kerstmis producten ingezameld om kerstpakketten samen te stellen voor mensen hier ter plaatse. Vrijwilligers hebben hier kerstpakketten van gemaakt en deze bezorgd. De pakketten waren overal heel welkom! U hebt royaal gegeven, zodat we ook in de komende maand nog een keer mensen kunnen steunen voor wie de maand enkele dagen te lang duurt. Dankjewel. 

Dit diaconale aspect van kerk-zijn wil ik graag benadrukken. In ons parochiecluster werken we op dekenaal niveau samen met Dianico in het parochiecluster Tabor. Dit geldt dan met name voor de Gemeente Leudal. Voor de parochies in de Gemeente Maasgouw wil ik graag wijzen op het Alzheimer Café, waar diaken Lou Mom zich volop voor heeft ingezet. Buiten coronatijd zijn hier maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met dementie, samen met hun mantelzorger. Hieronder enige info over het Sociale Wijkteam.

Wim Miltenburg fso, pastoor-deken

  

Het Sociaal Wijkteam van de gemeente Maasgouw

Ik ben niet meer zo mobiel. Wat zijn de mogelijkheden qua vervoer?

Ik zou graag wat meer onder de mensen willen komen…

Is het normaal dat mijn kind zó op bepaalde situaties reageert? 

Als mantelzorger zou ik graag wat meer tijd willen hebben voor mij zelf. 

Nu heb ik alweer post ontvangen waar ik helemaal niets van snap!

Herkent u deze vragen? Of zit u met een ander probleem en weet u niet waar u meer informatie hierover kunt krijgen? Bij het Sociaal wijkteam van de gemeente Maasgouw kunt u terecht met allerlei vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Maar ook als u een goed idee heeft voor uw dorp, anderen in uw buurt wilt helpen, of aan de slag wilt als vrijwilliger, bent u van harte welkom!

Wie zit in het Sociaal Wijkteam?
In het Sociaal Wijkteam werken medewerkers van de Wmo, medewerkers Participatie, wijkverpleegkundigen, consulenten MEE, schuldhulpverlening, Algemeen Maatschappelijk Werkers, ondersteuners van mantelzorgers en vrijwilligers en medewerkers Centrum voor Jeugd en Gezin met elkaar samen. Elk vanuit hun eigen deskundigheid en ervaring kunnen zij u helpen met praktische tips en ondersteuning als het even tegen zit. Als dit nodig is, worden andere professionele hulp ingeschakeld. De medewerkers kennen de mogelijkheden die er in Maasgouw zijn en adviseren u hierover.

Hoe kom in contact met het Sociaal wijkteam?
Van maandag tot en met donderdag is er van 9.00 – 12.00 uur een inloopspreekuur in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil, Suikerdoossingel 49 in Maasbracht. In verband met de coronamaatregelen kan het zijn dat het inloopspreekuur wijzigt. De actuele informatie vindt u op www.gemeentemaasgouw.nl/sociaalwijkteam.

Tijdens deze openingstijden is het Sociaal wijkteam ook telefonisch bereikbaar via 0475 -852500. Natuurlijk kunt u ook een e-mail sturen naar sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl Wanneer u dit wilt, komt een medewerker ook graag bij u thuis om uw vraag te bespreken.