Torna | Cultura-Café op zondag 24 november 2019

IN GESPREK MET PASTOOR-DEKEN WIM MILTENBURG

Wim Miltenbrug, f.s.o., pastoor-deken van het dekenaat Thorn karakteriseert zich zelf als een betrokken pastoor die op de mensen afstapt. Bij zijn installatie tot deken van het dekenaat Thorn op 30 juni jl. merkte hij op, dat hij liever een goed gesprek heeft, dan een volle kerk.
Dat goede gesprek voert hij in het Torna | Cultura – Café op zondag 24 november a.s. om 14.30 uur in de zaal ‘Aod Thoear’.

Het dekenaat Thorn dat bestaat uit 21 parochies in drie clusters vormt voor pastoor-deken Miltenbrug een stevige uitdaging. De eerste 100 dagen als pastoor-deken zijn inmiddels verstreken.

Na drie maanden zijn de meeste indrukken verwerkt en is er een beeld van de omgeving, het eigen functioneren en de mensen met wie je samenwerkt.
Een goed moment om de tijd te nemen voor een ogenblik van reflectie. Even nagaan wat je verwachtingen waren, wat je bent tegengekomen en hoe je met de realiteit omgaat.
Voor de mensen uit het dekenaat Thorn is het een uniek moment om te luisteren naar de ervaringen en overwegingen van de nieuwe deken.

Info: www.tornacultura.nl

Verder treden die middag op:
  Prof. Dr. Leonie Cornips met haar lezing: ‘Wat bedoelt een koe nou met boe?’,
  Columnist Peter Berghs,
  Ton Custers met het theaterproject ‘Zelf Sjöldj’,
  Sopraansoliste Amber Nelissen.