Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/cluster-emmaus.nl/httpdocs/beheerce/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376 ziekenzalving – Cluster Emmaüs

Christus raakt u aan en schenkt zijn bijstand

In het evangelie wordt bericht dat mensen hun zieken bij Jezus brachten in de hoop dat zij verlichting of genezing ontvingen. De genezingen door Jezus zijn tekens dat het rijk van God op komst is. Ook de apostelen kwamen in Jezus’ naam in aanraking met zieken en met mensen die te lijden hadden: «Zij vertrokken om te prediken dat men zich moest bekeren. Zij dreven veel duivels uit, zalfden veel zieken met olie en genazen hen» (Mc.6,12-13). «Zij legden zieken de handen op». (Mc.16,17)

In de ziekenzalving raakt Christus in kracht van de Heilige Geest de zieke aan en schenkt de nodige bijstand. De Heer neemt de zieke als het ware bij de hand en geeft de genade van troost, van vrede en bemoediging. In de voorbede wordt aan de Heer gevraagd: ‘Kom Heer Jezus, bezoek deze zieke en ontferm U over hem; sterk hem door deze heilige zalving’.
In de ziekenzalving ontvangt de zieke de kracht en de moed om zijn ziekte en pijn te kunnen dragen, in het geloof dat hij eens mag delen in het nieuwe leven van Christus.

ziekenzalving

Aanvragen ziekenzalving

Voor het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving kunt u contact opnemen met de priester van uw parochie.
Voor Ell, Hunsel, Thorn en Wessem: pastoor-deken Miltenburg, 0475-56 14 10.
Voor Beegden, Heel, Ittervoort en Neeritter: kapelaan Bodden, 0475-57 56 67.

Indien beide priesters niet bereikbaar zijn en snel handelen geboden is, kunt u contact opnemen met priester-assistent Berkemeijer: 0475-45 12 92.