Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/cluster-emmaus.nl/httpdocs/beheerce/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376 doopsel – Cluster Emmaüs

Het bad van de wedergeboorte

Het doopsel is het eerste sacrament dat je kunt ontvangen. Het doopsel wordt wel de «deur van de sacramenten» genoemd. Als je niet gedoopt bent, kun je kunt geen andere sacramenten ontvangen.

Het doopsel wordt ‘het bad van de wedergeboorte’ genoemd: het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. Door het doopsel wordt de erfzonde weggenomen. De doop geeft je de kiem van eeuwig leven.
Het doopsel maakt iemand tot lid van de Kerk en dat betekent dat we met eigen talenten en gaven kunnen meewerken aan de opbouw van de Kerk en haar opdracht in de wereld.

Praktische informatie
In ons cluster zijn er vaste doopzondagen. Iedere parochie heeft een vaste zondag in de maand waarop het sacrament van het doopsel wordt toegediend. U kunt ook kiezen voor een doopsel in een andere parochie als de gewenste datum u beter schikt.

1e zondag van de maand:     Ittervoort en Neeritter.
2e zondag van de maand:    Hunsel en Ell.
3e zondag van de maand:    Thorn en Wessem.
4e zondag van de maand:    Heel, Panheel en Beegden.

emmaus-dopen

Aanvragen doopsel

Voor het aanvragen van een doopsel vragen wij u contact op te nemen met het parochiecentrum:

Mgr. Savelbergweg 93a
6097 AE Heel
0475-57 01 66
info@cluster-emmaus.nl
Openingstijden: maandag en woensdag van 9.30 – 12.00 uur.

Wilt u als volwassene het sacrament van het doopsel ontvangen, dan verzoeken we u contact op te nemen met een van de priesters van ons cluster.