Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/cluster-emmaus.nl/httpdocs/beheerce/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376 communie – Cluster Emmaüs

Volwaardig mogen deelnemen

Bij de eerste communie mag voor het eerst volwaardig worden deelgenomen aan de eucharistieviering. Het sacrament van de eucharistie is de viering van de maaltijd van de Heer. Het woord ‘eucharistie’ betekent ‘dankzegging’.

Het sacrament van de Eucharistie (communie) is het tweede sacrament in de Kerk.
Dit sacrament kun je in principe dagelijks ontvangen, namelijk iedere keer als je de H. Mis meeviert.
De eerste keer dat iemand deelneemt aan de communie gebeurt dit (meestal) op een extra feestelijke wijze. Gewoonlijk ontvangen kinderen hun Eerste Heilige Communie rond hun 7e jaar (groep 3-4 van de basisschool).
In de communie, de geconsacreerde hostie, wil Jezus zelf bij je zijn. Bij het Laatste Avondmaal heeft Hij tegen zijn apostelen gezegd: ‘Dit is Mijn Lichaam… Dit is Mijn Bloed… Blijft dit doen om Mij te gedenken’.  Iedere keer als wij samen komen voor de Eucharistieviering doen wij dat.
Het sacrament van de eucharistie wil voor ons een bron van kracht en troost zijn; voedsel voor onderweg. Het wil ons helpen, om te leven als volgelingen van Christus, zodat wij kunnen bijdragen aan het Koninkrijk van God, waarin iedereen waardig leven kan.

Praktische informatie
De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie verloopt in onze parochies in samenwerking met de plaatselijke basisscholen.
Via de school ontvangen de ouders een uitnodiging voor een ouderavond onder leiding van pastoor-deken Miltenburg. Tijdens deze ouderavond krijgen ze zowel inhoudelijke als praktische informatie over de communie. Ook krijgen de ouders een opgaveformulier uitgereikt om hun zoon/dochter aan te melden voor het ontvangen van dit sacrament.
Ouders van wie de kinderen elders op school zitten, maar deze in onze parochie de communie willen laten doen, dienen contact op te nemen met pastoor Miltenburg.

 

Communievieringen 2021 (onder voorbehoud):

Zondag 25 april: Thorn

Hemelvaartsdag 13 mei: Beegden

Zondag 16 mei: Wessem

Pinksteren 23 mei: Heel

 

In Hunsel, Ittervoort en Neeritter is in 2021 geen Communieviering.

communie

Aanvragen communie

Met het onderstaande formulier kunt u online een communie aanvragen.Gegevens communicantjaneeVader

Moeder

School

captcha