Installatie Pastoor-deken Miltenburg in Thorn (2)

Op zondag 30 juni a.s. zal de Zeh. Wim Miltenburg fso, in de Abdijkerk van Thorn geinstalleerd worden als pastoor van de parochies van cluster Emmaüs (Beegden, Heel, Thorn, Wessem, Ell, Hunsel, Ittervoort en Neeritter) Hij is tevens benoemd tot deken van het dekenaat Thorn, waartoe 21 parochies behoren. 

Om ca. 13.45 u wordt de nieuwe pastoor-deken, concelebranten, acolieten, misdienaars,  naaste familieleden, leden van de geestelijke familie ‘Het Werk’ en bestuursleden door de schutterij afgehaald bij de pastorie op de Wijngaard. Vervolgens gaat de stoet via de Vinkenstraat, Hoogstraat en Kerkberg naar de Abdijkerk. De plechtige Eucharistieviering begint om 14.00 uur.

Hoofdcelebrant is Mgr. R. Maessen, vicaris-generaal van het bisdom Roermond.  Hij  zal ook de Installatie verrichten van Wim Miltenburg fso als pastoor van cluster Emmaüs en deken van het dekenaat Thorn. Naast Mgr. Maessen en pastoor-deken Miltenburg zijn er nog 14 concelebranten bij deze Eucharistieviering aanwezig. De H. Mis wordt opgeluisterd door de gezamenlijke koren van parochiecluster Emmaüs (aangevuld met koorleden uit andere parochies van het dekenaat) o.l.v. Marij Berkers en Piet Mennen. Het orgel wordt bespeeld door Daniël Jansen.

DeltaLimburg.nl zendt de installatie van de nieuwe deken Wim Miltenburg op zondag 30 juni 2019 in Thorn live uit. U hoeft dus niets te missen als u niet persoonlijk aanwezig kunt zijn. Ga op zondag 30 juni 2019 om 13.50 uur naar de website  www.deltalimburg.nl, klik op de play-button en u kunt live de hele plechtigheid volgen via uw pc, tablet of smartphone. U kunt de beelden zelfs casten naar uw TV-scherm indien u een smart-TV heeft. 

Na afloop van deze Eucharistieviering  is er gelegenheid tot ontmoeten en feliciteren van pastoor-deken Wim Miltenburg fso in gemeenschapshuis ‘Ellenhof’ (Scheijmansplein 19, Ell). Iedereen is van harte welkom.