Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/cluster-emmaus.nl/httpdocs/beheerce/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376 De drie heilige dagen – Cluster Emmaüs

De drie heilige dagen

Sinds eeuwen is het gebruik dat op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag géén uitvaartmissen gedaan worden. Op deze dagen is het alleen toegestaan die vieringen te houden die verband houden met de dag zelf. Op Witte Donderdag alleen in de avond omdat het in deze viering gaat om de instelling van de Eucharistie: het Laatste Avondmaal .

Op Goede Vrijdag is er nooit een Eucharistie omdat Christus is gestorven en in het graf wordt gelegd. Daaruit volgt de grafrust van Christus en is alleen die viering toegestaan waarin we de Verrijzenis van Christus vieren: de Paaswake.
Wel kunnen op deze drie dagen uitvaarten met een viering van Woord en Gebed plaatsvinden. De overledene wordt wel bijzonder herdacht in een Eucharistieviering die zo dicht mogelijk bij de dag van de uitvaart ligt.